Pyöräedun perusteet työntekijälle

Valitse pyörä vapaasti. Työnantajasi käsittelee edun palkassasi kuukausittain.

Työntekijälle pyöräetu on taloudellisesti erittäin kannattava. Lunastamalla pyörän vuokrakauden päätteeksi säästät kaikki kustannukset huomioiden keskimäärin 20-30 % verrattuna hintaan, jonka maksaisit yksityishenkilönä pyöräliikkeelle.

Jo yli 300 000 suomalaista työntekijää saa pyöräedun

Verovapaa pyöräetu on uusi henkilöstöetu, joka astui voimaan 2021 alusta

 • 1200 €/vuosi verovapaa

  Hyödyntämällä pyöräetua maksat siis vähemmän tuloveroja ja säästät satoja euroja vuodessa.

 • Valitse pyörä vapaasti

  Voit valita työsuhdepyöräksesi vapaasti minkä tahansa pyörän lähes mistä tahansa liikkeestä.

 • Vuokrataan käyttöösi

  Työnantajasi hankkii pyörän käyttöösi vuokrasopimuksella, jonka pituus määrittyy pyörän hinnan mukaan.

 • Käytä pyörää vapaasti

  Ei velvoita työmatkapyöräilyyn eikä edulla ole vaikutusta kilometrikorvauksiin autolla.

 • Lunasta pyörä lopuksi

  Vuokrakauden lopuksi saat lunastaa pyörän omaksi 5 %:lla alkuperäisestä hankintahinnasta.

 • Vähennetään palkasta

  Yleensä pyöräedun arvo 100 €/kk vähennetään bruttopalkasta. Verovapaudesta johtuen säästösi on silti merkittävä.

Tarjoaako työnantajasi jo GoByBike pyöräedun?

Jos tarjoaa, niin aloita pyörän hankinta rekisteröitymällä käyttäjäksi.

Jos työpaikallasi ei vielä ole GoByBike Pyöräetua käytössä, niin tilaa tietopaketti ja ehdota pyöräedun tarjoamista työnantajallesi.

Pyöräedun hyödyntäminen on yksinkertaista

Valitse pyörä, jonka työnantajasi hankkii käyttöösi leasingpalveluna. Vuokra-ajan päätteeksi sinulla on oikeus lunastaa pyörä omaksesi ja säästät merkittävästi verrattuna pyörän hankintaan ilman pyöräetua.

 • Valitse pyörä kuin ostaisit sen itsellesi

  Valitse pyörä kuin ostaisit sen itsellesi

  Voit valita työsuhdepyöräksesi hankittavan pyörän vapaasti. GoByBike ostaa pyörän ja vuokraa sen työnantajallesi sähköisellä vuokrasopimuksella. Sopimuksen valmistuminen kestää yleensä muutaman arkipäivän.

 • Yleensä pyöräetu vähennetään palkasta

  Työnantajasi vähentää pyöräedun palkastasi

  Yleisin käytäntö on, että työnantaja vähentää pyöräedun arvon 100 €/kk kokonaan bruttopalkastasi. Verovapaudesta johtuen nettopalkkasi pienenee kuitenkin keskimäärin vain noin 60 €/kk.

 • Lunasta pyörä lopuksi edullisesti itsellesi

  Lunasta pyörä lopuksi edullisesti itsellesi

  Vuokrakauden pituus riippuu pyörän hinnasta ja lopuksi saat lunastaa pyörän itsellesi 5 %:lla alkuperäisestä hankintahinnasta. Säästösi kaikki kulut huomioiden on keskimäärin 20-30 % lunastaessasi pyörän omaksi.

Tutustu pyöräetuun tarkemmin

Laske säästösi pyöräedulla

Laske säästösi pyöräedulla

Valtio on vapauttanut pyöräedun kokonaan tuloverosta, mistä johtuen säästö pyöräedun käytöstä on työntekijälle erittäin merkittävä. Koska säästö perustuu verovapauteen, palkkatasollasi on vaikutusta säästön suuruuteen. Saat nopeasti tarkistettua laskuristamme kuinka paljon sinä hyödyt käyttämällä pyöräetua.

Pyöräedun verotus

Pyöräedun verotus

Pyöräetu on vapautettu kokonaan tuloverosta 1200 euroon asti vuosittain. Yleisin toimintamalli on, että työnantajasi vähentää pyöräedun arvon (100 €/kk) bruttopalkastasi, jolloin maksat tuloveroja kuukausittain 100 € pienemmästä palkasta. Kun verotettava kuukausitulosi pienenee, niin myös veroprosenttisi alenee. Tästä johtuen nettopalkkasi (verojen jälkeinen palkka) pienenee keskimäärin vain n. 60 €/kk saadessasi 100 €/kk arvoisen pyöräedun.

Varkaus- ja vahinkoturva

Kaikkiin GoByBike työsuhdepyöriin sisältyy automaattisesti varkaus- ja vahinkoturva, jonka tarkat ehdot löydät sähköisestä vuokrasopimuksesta. Mikäli pyöräsi varastetaan tai se vahingoittuu turvan ehtojen mukaisesti korjauskelvottomaksi, pyöräsi vuokrasopimus päättyy. Turvan korvaussumman ja menetyskuukauden lunastushinnan välinen erotus hyvitetään, kun hankit korvaavan pyörän. Korvaussumma on pyörän hankintahinta varusteineen vähennettynä yhden prosenttiyksikön kuukausittaisella ikävähennyksellä.

Mistä työsuhdepyörän voi hankkia

Mistä pyörän voi hankkia

Voit hankkia GoByBike-työsuhdepyörän itsellesi mistä tahansa suomalaisesta liikkeestä tai EU-alueen nettikaupasta, joka on ALV-velvollinen EU-alueelle. Pyöräliikkeen tulee voida laskuttaa pyörä GoByBikelta. Varmistamme tämän aina etukäteen toimiessamme uusien liikkeiden kanssa.

Ota meihin yhteyttä

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-17

👋

Eikö teillä vielä tarjota pyöräetua?

Käynnistä keskustelu työsuhdepyöristä

Saat sähköpostiisi valmiin viestin, jonka voit välittää teillä henkilöstöeduista vastaavalle henkilölle. Tämä on helpoin tapa käynnistää keskustelu pyöräedun mahdollistamisesta työpaikallasi.